Wie wil er nou gebonden of geboeid worden!?

4 November 2016

Net zoals ik laatst een stuk heb geschreven voor BuroC5 met de titel “Gebruikt u de post-it memo nog?”, ook geïnspireerd door een artikel, kwam ik laatst een artikel tegen waar deze specifieke vraag in voorkwam.

Waarom dit mij boeit…..

Sinds een aantal jaren ben ik erachter gekomen dat ook al zit je in een dienstverband ook al ben je ZZP’er je unieke mogelijkheden en drijfveren centraal moeten staan in hetgeen je doet, dit heet vrijheid! Uiteraard geldt dit niet alleen voor werk, maar ook voor alles wat je buiten je dienstverband/opdracht doet. Door te geven wat iemand zoekt in z’n werk en loopbaan kun je “gebonden” of “geboeid” worden. Wie wil dit? Je wilt toch vrij zijn? Als je eenmaal herkent dat het over jou gaat dan heb je de vrijheid gevonden, je kunt dan nog stappen ondernemen.

Vrijheid heeft met lef te maken, met durf om verantwoordelijkheid te nemen. Je zou zelfs kunnen aanvaarden waar je bent en vandaar uit zou je kunnen aanvaarden dat je geen andere keuze hebt, dat is mijns inziens de weg van de minste weerstand, daar zal ik zeker niet voor gaan. Vrijheid heeft te maken met zien wat werkelijk belangrijk is. Dat je werk/opdracht maar ook daarbuiten, wat je daarin presteert een uitdrukking is van diegene die je bent. Dat, als je straks terug kijkt, je ziet dat je gedaan hebt wat voor de hand lag om te doen.

Eigen-wijs
Jezelf steeds een spiegel voorhouden. Jezelf bewust zijn, waar ben ik nu? Hou op met mitsen en maaren, voel je vrij om aan te pakken wat er aangepakt moet worden. Nu!

Contactgegevens

Alles gaat vanzelf
Jacqueline Miltenburg
Wethouder Hollaan 5
3984 KA ODIJK
06-42919559

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www. allesgaatvanzelf.nl